• ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 27 /11/2016

  Άρμα Θέσπιδος-

  Μαριβώ. “Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης”

  Την  ΚΥΡΙΑΚΗ  27  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου μας

  Τιμή Εισιτηρίων : 5ευρω και  ( οικογένεια 3 ατομων 5 ευρω)

  Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα  την πραγματική ταυτότητα του άλλου.

  Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

  Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

  Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χ.Στρέπκος σημειώνει για το έργο:
  Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό  ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην  grammlote.  Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα  της Comedia όπου οι «θεατρίνοι»  μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο  δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου  με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω  απ’ όλα ως  παιχνίδι. Η σκηνοθεσία  και οι  ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων  και τον πραγματικό τους  εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».

  Συντελεστές:
  Συγγραφέας: Μαριβώ
  Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
  Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
  Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
  Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
  Φωτισμός: Νίκος Σωτηρόπουλος
  Παίζουν:  Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου

  Υπεύθυνος του Άρματος είναι ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Πέτρος Βάης.

  Ο συλλογός μας παραχωρεί δωρεάν την αίθουσά του.

  Ταμειακός Υπεύθυνος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρας