• ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Τετάτρη  28/11/2018   στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Δημοτικό κατάστημα Ρίου παρουσία του Δημάρχου κ.Κ.Πελετίδη και σε σενενόηση μαζί του εκτός του θέματος του παλιόσπιτου (πέτρινο) παραδόθηκαν γραπτώς και αναλυτικά ( σε υπόμνημα) τα παρακάτω προβλήματα πού απασχολούν την περιοχή μας.

  1. Διάβρωση ακτών . Προβλήτα potro rio.

  2.Ξεραμένοι φοίνικες.

  3.Οικία στήν απαλλοτριομένη έκταση (πράσινη ζωνη) πρόταση για ΚΑΠΗ και Ιατρείο.

  4.Να καθαριστούν τα χανδάκια ομβρίων.

  5.Να πλένονταιοι κάδοι σκουπιδιών.

  6.Φώτα Ζα’ι’ μέ’ι’κα και Τσιρογιάννη.

  7.Λακούβες στους δρόμους.

  8.το θέμα της Αποχέτευσης.

  9.Τα πεζοδρόμια καλύπτονται απο φυτά.

  10.Δημοτικό γήπεδο ρίου ελλείψεις.

  ΥΠΟΜΝΗΜΑ

   

  Του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου <<Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ>>

  Ζωοδόχου Πηγής  6 Ρίον-Πάτρα 26504 info@rionekpolitistikos.gr Τηλ. 2613020655

   

  ΠΡΟΣ  το κον. Δήμαρχο Πάτρας.

  Κύριε Δήμαρχε ,

  Κοινοποίηση.Αντιδήμαρχο Ρίου

  Ο  Σύλλογός μας,  ο οποίος αριθμεί περισσότερα από 250 μέλη ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής και έχει διαπιστώσει σοβαρές και χρονίζουσες  εκκρεμότητες  –  προβλήματα , στα εδαφικά όρια της τέως κοινότητας Ρίου Πατρών, τα οποία και σας εκθέτουμε εν συντομία με τη παράκληση να ευρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση.

   

  • Στην υπό εξέλιξη μελέτη του υπουργείου υποδομών για την διάβρωση των ακτών πληροφορηθήκαμε ότι δεν περιλαμβάνεται το τμήμα Τερψιθέα -Ψαθόπυργος με ιστορικό φαινομένων  διάβρωσης, αιτούμαι την άμεση παρέμβασής σας για να συμπεριληφθεί  και η περιοχή μας στη μελέτη.

  Το  θαλάσσιο μέτωπο οδός Ποσειδώνος μέχρι το ξενοδοχείο Πόρτο-Ρίο παρουσιάζει  σε πολλά σημεία ένα ακαλαίσθητο και επικίνδυνο θέαμα. Είναι λυπηρό σε μία τόσο τουριστική περιοχή που συνδέεται με το μεγάλο έργο της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου όχι μόνο οι κάτοικοι , αλλά  κυρίως οι επισκέπτες , να αντιμετωπίζουν αυτό το απαράδεκτο θέαμα. Οι αναφορές της Κτηματικής Υπηρεσίας  περί αιγιαλίτιδας ζώνης κλπ είναι απαράδεκτες , ο δρόμος αυτός προ υπήρχε όταν ο  Αιγιαλός προεκτεινόταν από 10 έως 15 μετρά στο χώρο της θαλάσσης αλλά όπως το έχομε επισημάνει αυτά οφείλονται στη διάβρωση που παρατηρήθηκε μετά τη κατασκευή της προβλήτας του  ΠΟΡΤΟ-ΡΙΟΥ.

  Για το θέμα έχουμε κάνει έγγραφες διαμαρτυρίες πλην όμως όπως γίνεται συνήθως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

  Πάντως για να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση του Δήμου στο παραλιακό μέτωπο θα είμαστε μαζί σας και θα συμπαρασταθούμε σε οποιαδήποτε δυναμική ενέργεια θέλετε να γίνει.

   

  • Οι ξεραμένοι φοίνικες που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο της παραλιακής οδού είναι και αυτό απαράδεκτο θέαμα και πρέπει άμεσα να κοπούν και να αντικατασταθούν.
  • Στην απαλλοτριωμένη έκταση παραπλεύρως στην οδό που οδηγεί στη γέφυρα , στη λεγόμενη πράσινη ζώνη , υπάρχει οικία που έχει απαλλοτριωθεί , δεν έχει

  κατεδαφισθεί και παραμένει κλειστή. Σε μία  αίθουσα της έχουν αποθηκευτή μουσικά όργανα του Δήμου Πάτρας.( οδός Ζωοδόχος Πηγή 4)  Θα   επιθυμούσαμε όπως έχει γίνει και με τη οικοδομή που στεγάζεται το Σύστημα   Προσκόπων και η οποία ευρίσκεται στη ίδια ζώνη, να παραχωρηθεί προκειμένου λόγω επιφανείας να στεγάσει   ένα νέο ΚΑΠΗ και αγροτικό ιατρείο.

  (Εδικά για το νευραλγικό τομέα της υγείας ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία

  του ΑΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ,καθώς η πλειονότητα των ανήμπορων ηλικιωμένων ευρίσκεται στη περιοχή μας και αναγκάζεται με δυσκολία να μετακινείται  στο Ακταίο. (Γιά το θέμα αυτό έχει γίνει επιστολή και μία πρώτη συνάντηση με τον κο Τουλγαρίδη.)

  • Πρέπει κατεπειγόντως προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα να καθαρισθούν τα χαντάκια που δέχονται τα όμβρια ύδατα.
  • Πρέπει να πλένονται κατά διαστήματα οι κάδοι σκουπιδιών.
  • Τα φώτα κάτω από τις γέφυρες Ζα’ι’μέ’ι’κα και Τσιρογιάννη κατά περίεργο τρόπο αφαιρέθηκαν και δεν έχουν τοποθετηθεί νέα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.
  • Υπάρχουν λακκούβες σε δημοτικούς δρόμους οι οποίες λόγω βροχοπτώσεων

  διευρύνονται με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

  Για ορισμένους δρόμους οι κάτοικοι μεμονωμένα έχουν διαμαρτυρηθεί στους αρμόδιους φορείς του Δήμου.

  • Το θέμα της  Αποχέτευσης πρέπει να επισπευτεί γιατί δυστυχώς υπάρχουν ασυνείδητοι,  οι οποίοι κρυφά έχουν οδηγήσει τα απόβλητα των κατοικιών τους στο υπάρχον (νέο)  δίχτυο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές.
  • Σε αρκετούς δρόμους της περιοχής είναι αδύνατο το βάδισμα πεζών γιατί είτε

  τα πεζοδρόμια καλύπτονται από βάτα η άλλες τσιμεντένιες κατασκευές (βλέπε οδό Αντ.Σαμαρακη & Στ.Μαυρωμάτη)είτε από τους  φράχτες οικιών εξέχουν

  επικίνδυνα αγκαθωτά κλαριά συνήθως από βουκαμβίλιες αλλά

  ά και εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα πάνω από δύο χρόνια περίπου (βλέπε οδό Β.Σταυροπούλου 48 έως την οδό Πετμεζά).

  • Στο Δημοτικό γήπεδο ΡΙΟΥ παρατηρούνται οι κάτωθι ελλείψεις :

  Α/ Τουαλέτες φιλάθλων με αποτέλεσμα  μετά από κάθε αγώνα ομάδων να παρατηρείται δυσοσμία πολύ ενοχλητική ειδικά στους  περιοίκους και όχι μόνο.

  Β/ Στη Δυτική πλευρά  προκατασκευασμένες λυόμενες κερκίδες.

  Αυτά είναι τα λειτουργικά και άμεσα προβλήματα της περιοχής μας και με την πίστη στο πρόσωπό σας  και ελπίδα ότι  θα ενδιαφερθείτε για τη λύση τους  εκφράζουμε  προκαταβολικά τις θερμές ευχαριστίες μας .

   

  ΡΊΟΝ  3 Δεκεμβρίου 2010

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

   

  Φωτ.  Καραπατάκη.                    …………………………………..

  Αγγ.   Κερασίδη.                         …………………………………..

  Μαρ. Θεοχαράκη                        …………………………………..

  Αν,Μ. Αmabile-Γιαννίκου           …………………………………..

  Φιλιπ. Θεοδωρόπουλος               …………………………………..

  Αντ.   Ανδριανόπουλος               ……………………………………

  Νικ.  Κορωναίος                        ……………………………………