• ΑΠΟΛΛΩΝ ”Οι Μικροαστοί”

  την ΚΥΡΙΑΚΗ   15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017  και ώρα   7μ.μ.
  ο Σύλλογός μας θα παρακολουθήσει απο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας στην Κεντρική Σκηνή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ το έργο του          Μαξίμ Γκόρκι    Οι Μικροαστοί          σε σκηνοθεσία           Κώστα Καζάκου

  Οι Μικροαστοί του Μαξίμ Γκόρκι, είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό. Εκφράζει ιδέες, κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό.

  Αποκαλύπτει τη σύγκρουση ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τις καινούργιες, ανάμεσα στους μικροαστούς με παρωχημένες ιδέες και τους νέους μέσα από τη διανόηση, με ένα νέο επαναστατικό πνεύμα.

  Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση.

  Από τη μια πλευρά οι μικροαστοί, περιχαρακωμένοι στην οικογενειακή εστία, πνιγμένοι στις προκαταλήψεις, αμέτοχοι, αντιδραστικοί, χωρίς παιδεία, με μοναδική τους έννοια το προσωπικό τους συμφέρον και την καλοπέραση.

  Εμμένουν στον ατομικισμό τους, κι από την άλλη ένας ολόκληρος κόσμος αρχίζει να αφυπνίζεται, με νέες ιδέες, να διαφοροποιείται συνειδητά ή ασυνείδητα, από την αστική και μικροαστική τάξη διεκδικώντας μία καλύτερη ζωή.

  Οι μικροαστοί, μέσα στη ζύμωση και το στρόβιλο των γεγονότων, μέσα στις νέες φιλοσοφικές και ιδεολογικές αναστροφές, μέσα στο χάος που τελικά επικρατεί στις σχέσεις ανάμεσα σε αυτούς, στα παιδιά τους και τον έξω κόσμο, αντιδρούν παράλογα, απελπισμένα, χωρίς να αντιλαμβάνονται την επερχόμενη καταστροφή…

  Συντελεστές
  Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
  Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
  Σκηνικά-Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
  Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη
  Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
  Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη

  Διανομή:
  Μπεσσέμενωφ: Κώστας Καζάκος
  Ακουλίνα: Μελίνα Βαμβακά
  Πιοτρ: Αλμπέρτο Φάις
  Τατιάνα: Κοραλία Καράντη

                                                  Ο Σύλλογός   μας  εξασφάλησε  εισοδο      8  ευρώ         κατ ατομο